Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | In Memoriam | Uitgave 5/2009

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2009

Garry Prouty

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 5/2009
Auteur:
Ton Coffeng
Belangrijke opmerkingen
ton coffeng, psychiater-psychotherapeut, is werkzaam in eigen praktijk.

Samenvatting

In mei van dit jaar overleed professor Garry Prouty. Hij was de grondlegger van Pre-therapy, een methode die het contact van psychotische patiënten met zichzelf en hun omgeving bevordert. Gesprekstherapie haalde bij deze patiënten weinig uit en Prouty weet dat aan het gebrekkige psychologische contact van deze patiënten. Onder ‘psychologisch contact’ verstond hij het besef van realiteit, eigen gevoelens en gedachten en het vermogen tot communiceren. Als dit hersteld kon worden, zouden

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2009 Naar de uitgave

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

Redactioneel

Inleiding