Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Onder de Loep | Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019

'Ga je mee of blijf je hier?'

De betekenis van 'thuis' bij dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.
De vader van de Oostenrijkse romanschrijver Arno Geigerheeft alzheimerdementie. Hij woont nog in zijn eigen huis, waar Arno afwisselend met zijn zus voor hem zorgt. In het boek De oude koning in zijn rijk (2012) vertelt Geiger hoe zijn vader op een avond na het eten tegen hem zegt: 'Ik ga nu naar huis. Ga je mee of blijf je hier?' Wat er dan gebeurt en hoe we het veel gebezigde begrip 'thuis' bij dementie zouden kunnen duiden, beschrijft Han Diesfeldt in deze aflevering van Onder de loep. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave