Skip to main content
main-content
Top

31-01-2018 | Fysiotherapie | Nieuws

Dr. Corine Visscher benoemd tot hoogleraar Orofaciale Fysiotherapie

Dr. Corine M. Visscher is per 1 januari 2018 benoemd tot hoogleraar Orofaciale Fysiotherapie aan de Universiteit van Amsterdam (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). 


Als hoogleraar gaat ze zich richten op de diagnostiek en behandeling van spier- en gewrichtsaandoeningen van het kauwstelsel en de nek. Bijvoorbeeld patiënten met (chronische) pijnklachten, bewegingsstoornissen of die een oncologische behandeling hebben ondergaan.

Visscher is orofaciaal fysiotherapeut en epidemioloog. In 2000 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar temporomandibulaire disfunctie (TMD) en nekklachten. Ze was tot 1 januari 2018 universitair hoofddocent en voorzitter van de sectie Orale kinesiologie bij het ACTA. Per januari 2018 is Visscher tevens opleidingsdirecteur van de masteropleiding. Daarnaast behandelt ze patiënten i een multidisciplinair team, dat bestaat uit tandartsen-gnathologen (in opleiding), orofaciaal fysiotherapeuten en een psycholoog.

Bron: UvA

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Gerelateerde thema‘s

Beeldrechten