Skip to main content
main-content
Top

04-03-2019 | Fysiotherapie | Nieuws

Samenwerking tussen tandarts en fysiotherapeut bij herstel Arjen Robben

Samenwerking tussen tandarts en fysiotherapeut zouden goed zijn geweest voor de genezing van de blessures van Arjen Robben. Dat concludeert de sportredactie van De Telegraaf naar aanleiding van de berichten over het trage herstel van de Nederlandse profvoetballer. 

Op 27 november speelde Robben zijn laatste wedstrijd. Hij heeft al lange tijd last van een specifieke zenuw in zijn heupgewricht en een dijbeenblessure. Het herstel is traag. 

Het Duitse dagblad Bild komt met een mogelijke oorzaak: twee ontstoken kiezen zouden de boosdoeners zijn van zijn langzame genezing.  ‘Chronische ontstekingen hebben veel effect op het immuunsysteem. Klachten en/of blessures herstellen dan langzamer’, concludeert De Telegraaf.

Multidisciplinaire samenwerking

Bij een multidisciplinaire samenwerking werken verschillende zorgdisciplines met elkaar samen om vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid naar een gezamenlijk doel toe te werken. Door verschillende invalshoeken en expertises te combineren kan een doel beter en sneller worden behaald. Een samenwerking tussen tandarts en fysiotherapeut had het herstel, volgens De Telegraaf, kunnen versnellen. 

Bron: De Telegraaf 

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.