Skip to main content
main-content
Top

27-07-2017 | Fysiotherapie | Nieuws

Nieuw netwerk van fysiotherapeuten voor behandeling chronische hoofdpijn

Het Martini Ziekenhuis heeft een specialistisch netwerk van fysiotherapeuten opgericht voor de behandeling van chronische hoofdpijn. Dit Hoofdpijn Netwerk Noord wordt verbonden aan het Hoofdpijncentrum van het ziekenhuis in Groningen.


Met de oprichting van het Hoofdpijn Netwerk Noord moeten patiënten dichterbij huis terecht kunnen voor behandeling. Bovendien verwacht het Martini Ziekenhuis dat behandeling van chronische hoofdpijn in de eerste lijn de zorgkosten zal helpen verlagen.

Circa 4 procent van de Nederlanders heeft last van chronische hoofdpijn. De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet bekend, maar veel hoofdpijnpatiënten blijken gebaat bij fysiotherapie, stelt het Martini Ziekenhuis.

Tjerk Munsterman, fysiotherapeut van het Martini Ziekenhuis, heeft het initiatief genomen een  netwerk van fysiotherapeuten op te richten die een juiste behandeling kunnen bieden bij hoofdpijn. “Kern van de behandeling is het trainen van diepe nekspieren”, zegt Munsterman. “Ook de wetenschap laat zien dat oefenen van de nek het belangrijkste onderdeel van de behandeling is.”

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia


Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.

Beeldrechten