Skip to main content
Top

18-01-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Minister Bussemaker op bezoek bij universitaire opleiding Fysiotherapie Nederland

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Op 11 januari 2016 bezocht minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland (SOMT University Campus).

Het werkbezoek van de minister begon met een presentatie van Willy Smeets, de algemeen directeur van de SOMT. De presentatie gaf inzicht in de visie van SOMT en de fysiotherapeut van de toekomst. Hierbij kwam uiteraard ook de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland aan bod.

In zijn presentatie vertelde Smeets waarom er behoefte is aan universitair geschoolde fysiotherapeuten. Als center of excellence voor beweging is het de visie van SOMT dat het medicijn bewegen fors onderschat en te weinig aangewend wordt om vele actuele aandoeningen, zoals hartfalen, obesitas, diabetes en kanker zowel preventief als curatief te lijf te gaan. De missie van SOMT bestaat er dan ook uit om samen met Maastricht University bewegingsspecialisten op het hoogste niveau op te leiden om de aankomende vergrijzing en comorbiditeit met de juiste adviezen en interventies aan te pakken. De nieuwe positie van de fysiotherapeut in de eerste lijn gezondheidszorg is aanleiding geweest voor het initiatief om een universitaire opleiding Fysiotherapie te starten.

Het afgelopen jaar is gebleken dat er, ondanks de vele enthousiaste reacties van vwo-scholieren op de mogelijkheid om fysiotherapie op universitair niveau te studeren, toch een groot aantal studenten naar België gaat om daar fysiotherapie aan een universiteit te studeren.

De minister ziet het belang van een universitaire opleiding Fysiotherapie en toonde zich bereid tot ondersteuning bij de verdere ontwikkeling. Hierbij is er wellicht ook een rol weggelegd voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Ga voor meer informatie over de opleiding naar SOMT University Campus.

Bron: De Stad Amersfoort

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.