Skip to main content
Top

20-02-2017 | Fysiotherapie | Nieuws

Meer ongelukken met wintersport

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Het aantal ongelukken onder Nederlandse wintersporters is sinds het begin van het jaar met 10 procent toegenomen vergeleken met vorig jaar, meldt alarmcentrale Eurocross Assistance woensdag. Bovendien komen er dit jaar meer meldingen van ernstige verwondingen binnen.

In totaal kwamen er dit wintersportseizoen zo’n zeshonderd meldingen van ongelukken binnen. De meest voorkomende letsels zijn gebroken onderbenen, schouderbreuken en kniebandletsel. Het aantal hersenschuddingen is afgenomen. “Wij hebben de indruk dat het letsel steeds ernstiger wordt. We zien bijvoorbeeld ook veel mensen met een bekkenbreuk, gescheurde milt of wervelfractuur”, zegt Nicole Bootsma, arts bij Eurocross. De alarmcentrale gaat samen met het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoeken wat de oorzaken zijn van de ernstigere verwondingen dit seizoen.

De ANWB meldde eerder deze week al dat onfortuinlijke wintersporters dit jaar vaker de hulp van de alarmcentrale hebben ingeroepen dan voorgaande jaren. Daar ging het om rond de achthonderd meldingen van wintersporters met letsel tijdens de skivakantie. Volgens de ANWB werden de ongelukken vooral veroorzaakt door drukte op de skipistes. De komende weken loopt dat aantal waarschijnlijk nog op, want tijdens de voorjaarsvakantie gaan ongeveer 400 duizend Nederlanders op wintersport.

Bron: ANP
Beeld: Fotolia

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.