Skip to main content
Top

27-07-2020 | Fysiotherapie | Nieuws

Maand na einde lockdown ligt aantal consulten oefen- en fysiotherapie weer op 50 tot 75%

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Vanaf het moment dat de overheid mensen opriep zoveel mogelijk thuis te blijven en contact met kwetsbare ouderen en andere risicogroepen te mijden (week 11, 9-15 maart 2020), daalde het aantal consulten bij oefen- en fysiotherapie met 78%. 

Vier weken na het moment dat contactberoepen weer waren toegestaan (1 juni 2020) lag dit aantal bij fysiotherapie op 75% en bij oefentherapie op 50% ten opzichte van de tijd voor de corona-uitbraak (begin 2020). Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel.

In Nederland zien we dus duidelijk de gevolgen van de maatregelen rondom de coronapandemie op het aantal consulten bij oefen- en fysiotherapiepraktijken. De veranderingen in de trends vallen samen met het verloop van de pandemie en met de verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Onderzoek

De cijfers zijn berekend op basis van een steekproef van 149-156 fysiotherapiepraktijken en 50-60 oefentherapiepraktijken verspreid over heel Nederland.

Ga voor meer informatie en voor de grafieken oefentherapie en fysiotherapie naar het Nivel >>

Bron: Nivel


share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.