Skip to main content
main-content
Top

04-02-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

KNGF blijft koninklijk

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) mag ook de komende 25 jaar het predicaat ‘koninklijk’ voeren, zo werd woensdag bekendgemaakt op het hoofdkantoor in Amersfoort.

Burgemeester Lucas Bolsius, KNGF-bestuursvoorzitter Guusje ter Horst, Henk Bijlsma van de stichting Geschiedenis Fysiotherapie en Oscar Meijer onthulden woensdagmiddag de verlenging van het predicaat dat het respect, de waardering en het vertrouwen van de koning symboliseert.

De ontvanger vraagt het predicaat zelf aan, maar uiteindelijk beslist koning Willem-Alexander of het feest doorgaat. En daar wordt volgens burgemeester Bolsius stringent naar gekeken.

Een vereniging, stichting, instelling of onderneming kan het predicaat koninklijk krijgen als de organisatie minstens 100 jaar bestaat en ‘zeer belangrijk’ is in haar vakgebied. Het KNGF behartigt de belangen van 19.000 fysiotherapeuten op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied. Verder geeft het genootschap voorlichting over fysiotherapie aan consumenten.

Bron: AD.nl
Beeld: Fotolia

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.