Skip to main content
Top

13-07-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Jongeren zitten het langst

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Jongeren tussen de 12 en 20 jaar zitten met 10,4 uur per dag het meest, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag. Oorzaken van dit lange zitten zijn schoolbezoek, huiswerk maken, computeren of tabletgebruik.


Het RIVM trekt die conclusie op basis van nieuwe cijfers van de Leefstijlmonitor 2015, waarin RIVM, VeiligheidNL en CBS samenwerken. In dat onderzoek maken de ondervraagden een schatting hoelang ze gemiddeld zitten tijdens hun werk, op school of tijdens hun studie, in het openbaar vervoer of in hun vrije tijd.
Dat gemiddelde ligt voor alle Nederlanders op 8,7 uur per dag. Kinderen van 4 tot 12 jaar zitten met 7,3 uur per dag het minst. In het weekeinde zijn mensen meer in beweging dan doordeweeks, maar dat geldt niet voor ouderen (65-80 jaar). Zij zitten door de hele week heen 7,5 uur per dag.

Volgens het RIVM zijn er aanwijzingen dat veel zitten kan leiden tot overgewicht, type 2 diabetes en vervroegde sterfte, ook als mensen wel voldoende sporten of bewegen.

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.