Skip to main content
main-content
Top

11-02-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Investering van 1,3 miljoen in sportinnovatie

Minister Edith Schippers (Sport) heeft deze week ruim 1,3 miljoen euro toegekend aan organisaties en bedrijven die excelleren op het gebied van sportinnovatie: een nanopil die de temperatuur tijdens het hardlopen meet, een hydrovest, een innovatieve roeiboot en een interactieve wandelstok voor ouderen.


Het door Schippers ingestelde Topteam Sport heeft hiervoor een strenge selectie gehouden: wie brengt de sportinnovatie in Nederland op een hoger niveau, welke innovatie levert betere prestaties op of brengt meer mensen in beweging?

Zeven sportinnovatiecentra, vijf projecten en tien ontwikkelaars van ideeën op het ministerie van VWS kregen een toekenning via het Sportinnovator programma van ZonMw. In totaal hadden 13 centra, 41 projecten en 59 ontwikkelaars van ideeën een subsidieaanvraag ingediend.

Innovaties die geld krijgen om zich verder te ontwikkelen zijn onder andere een nanopil die een hardloper kan inslikken om tijdens het sporten zijn temperatuur te meten en een hydrovest dat onverwachte omstandigheden voor sporters kan simuleren, maar ook een innovatieve roeiboot voor een breed publiek en een interactieve wandelstok voor ouderen.

Naast de 1,3 miljoen van Schippers dragen bedrijven, kennisinstellingen, lokale overheden en sportorganisaties in totaal 6,4 miljoen bij.

Het Topteam Sport, onder leiding van voorzitter Harry van Dorenmalen, is door Schippers ingesteld om een Kennis- en Innovatieagenda Sport op te stellen en uit te voeren. De agenda die het team vorig jaar presenteerde moet leiden tot een samenhangend systeem om sportinnovatie te bevorderen.

Bron: Rijksoverheid

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


Beeldrechten