Skip to main content
main-content
Top

23-09-2019 | Fysiotherapie | Nieuws

Fysiotherapie bij tandenknarsen en kaakklemmen

Bruxisme is een complex fenomeen dat in de dagelijkse praktijk vaak te simplistisch wordt benaderd. Zowel de diagnostiek als behandeling is nog niet volledig uitgekristalliseerd. De herhaaldelijke kauwspieractiviteit kan naast gebitsproblemen ook leiden tot verschillende spieren gewrichtsklachten. De betrokkenheid van een orofaciaal fysiotherapeut lijkt daarom meer dan logisch. 

Simone Gouw heeft aan de Radboud Universiteit Nijmegen verschillende aspecten van dit klinische fenomeen vanuit een fysiotherapeutisch perspectief onderzocht.

Aanbevolen

01-09-2019 | De Promotie | Uitgave 7/2019

Fysiotherapie bij tandenknarsen en kaakklemmen

Bruxisme is een complex fenomeen dat in de dagelijkse praktijk vaak te simplistisch wordt benaderd. Zowel de diagnostiek als behandeling is nog niet volledig uitgekristalliseerd. De herhaaldelijke kauwspieractiviteit kan naast gebitsproblemen ook …


Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.