Skip to main content
main-content
Top

22-11-2017 | Fysiotherapie | Nieuws

Fysiotherapeuten verbeteren administratie na waarschuwing NZa

Na een waarschuwing van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben twee fysiotherapeuten hun patiëntenadministratie op orde gebracht. Een derde bleek na controle nog steeds niet over een complete administratie te beschikken, meldt de NZa.


Bij een eerdere controle was gebleken dat de praktijken niet konden aantonen dat zij daadwerkelijk zorg hadden verleend en of deze correct werd gedeclareerd.  De NZa constateert dat twee van de drie bezochte praktijken hun administratie hebben aangepast, zodat die aan de geldende wet- en regelgeving voldoet. Daarmee zijn de controles bij deze twee praktijken definitief afgerond. De derde fysiotherapeut, die de administratie niet op orde heeft, kan vervolgmaatregelen van de Zorgautoriteit verwachten.

Toezicht

De controles komen voort uit data-analyses en passen binnen het toezicht van de NZa op de fysiotherapie. “Bij de data-analyse zagen we dat de gecontroleerde praktijken afweken van het gemiddelde”, schrijft de Zorgautoriteit. “Met de controles wil de NZa ervoor zorgen dat fysiotherapeuten die hun administratie niet op orde hebben  beter registreren en declareren. (..) Wij bekijken op dit moment samen met het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) welke verbeteracties nodig zijn.”

Lees ook het eerder gepubliceerde artikel Onderzoek NZa bij 5 fysiotherapie­verwerkings­praktijken | KNGF en NZa in overleg.

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia

 

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


Beeldrechten