Skip to main content
main-content
Top

08-03-2018 | Fysiotherapie | Nieuws

Fysiotherapeuten sluiten zich aan bij aangifte tegen tabaksindustrie

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) sluit zich aan bij de aangifte tegen de tabaksindustrie. Het KNGF doet dit, nadat bij een ledenraadpleging onder haar 19.000 leden, 80% van de respondenten aangaf achter deze aangifte te staan.


De fysiotherapeuten scharen zich hiermee achter het initiatief van strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq om namens enkele patiënten en talloze organisaties in de zorg een rechtszaak aan te spannen tegen de vier grootste tabaksfabrikanten in Nederland.

Fysiotherapeuten streven ernaar hun patiënten optimaal te laten functioneren en te stimuleren dat mensen blijven bewegen. Guusje ter Horst, voorzitter KNGF: ‘Veel patiënten ondervinden dagelijks de nadelige effecten van het feit dat ze ooit begonnen zijn met roken. Denk hierbij onder meer aan mensen met COPD, Claudicatio Intermittens, CVA en hartproblemen. Voor het KNGF een goede reden mede aangifte te doen tegen de tabaksindustrie’.

Bron: Persbericht KNGF
Beeld: Fotolia

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.