Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Buitenlands nieuws | Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014

Fysieke activiteit en hypertensie

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Sietsche van Gunst

Samenvatting

Hypertensie is een risicofactor voor hart- en vaataandoeningen en verminderde nierfunctie. Naar schatting zal het aantal mensen met hypertensie wereldwijd toenemen tot 1,56 biljoen in 2025. Het is dus heel zinvol om op zoek te gaan naar factoren die hypertensie kunnen voorkómen. Gelukkig zijn er diverse leefstijlfactoren die de bloeddruk gunstig beïnvloeden. Uit onderzoek is gebleken dat beweging een van die gunstige factoren is. Het maakt echter wel uit welke soort beweging je onderneemt, is de verrassende uitkomst van een meta-analyse door de Chinese Shandong Universiteit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Bewijslast