Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Onderzoek in het kort | Uitgave 6/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2018

Functionele capaciteiten en werkgerelateerde uitkomsten na borstkanker

Een systematische review

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Rimke Bijker, Saskia Duijts, Sherzel Smith, Renée de Wildt-Liesveld, Johannes Anema, Barbara Regeer
Belangrijke opmerkingen
Oorspronkelijke publicatie: Bijker R, Duijts SFA, Smith SN, Wildt-Liesveld R de, Anema JR, Begeer BJ . Functional Impairments and Work-Related Outcomes in Breast Cancer Survivors: A Systematic Review. J Occup Rehabil. 2017 Oct 30. doi: 10.1007/s10926-017-9736-8.

Samenvatting

Diagnose en behandeling van borstkanker hebben vaak een nadelig effect op arbeidsparticipatie.1-3 Onderzoek wijst uit dat werkhervatting samenhangt met factoren zoals leeftijd, sociaal-economische status, stadium van de kanker, en behandeling of daaruit voortvloeiende klachten.4,5 Daarnaast wordt gesuggereerd dat het niet aansluiten van functionele mogelijkheden na borstkanker op de functie-eisen van werk, succesvolle arbeidsre-integratie kan belemmeren.6
Bedrijfsartsen kunnen hulp bieden bij arbeidsre-integratie door de brug te slaan tussen functionele mogelijkheden van de cliënt en functie-eisen van het werk. Dit literatuuronderzoek geeft een overzicht van de relatie tussen functionele mogelijkheden en werkgerelateerde uitkomsten bij mensen die borstkanker hebben gehad.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2018 Naar de uitgave

Hoofdredactioneel

Chocola