Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2012 | INTERVIEW | Uitgave 9/2012

Huisarts en wetenschap 9/2012

Functionele buikpijn bij kinderen: afleiding helpt, medicatie niet

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2012
Auteur:
Ans Stalenhoef
Belangrijke opmerkingen
Rectificatie
In het interview met Geert-Jan Geersing (Huisarts Wet 2012;55(6):270-1) is een foutje geslopen. Onder de Wells-beslisregel staat dat bij een score ≥ 4 in combinatie met een negatieve D-dimeertest de kans op een longembolie verwaarloosbaar klein is. Dit moet zijn een score ≤ 4.
In mei promoveerde Marieke Gieteling op haar proefschrift Childhood Non-Specific Abdominal Pain in General Practice.Elders in dit nummer vindt u de beschouwing waarin zij dieper ingaat op haar onderzoek. In een interview vertelt ze over haar onderzoeksbevindingen die van belang zijn voor het werk van de huisarts.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2012

Huisarts en wetenschap 9/2012 Naar de uitgave