Skip to main content
main-content
Top

14-02-2014 | Nieuws

Friese opleiding verpleegkunde scoort onvoldoende

Inspecteurs hebben de opleiding verpleegkunde aan NHL Hogeschool in Leeuwarden onvoldoende beoordeeld. Afgestudeerde studenten laten te weinig zien dat ze problemen methodisch kunnen aanpakken om zelfstandig een oplossing te vinden. Ze missen onderzoeksvaardigheden, hun afstudeerwerk is te zwak, ondanks dat krijgen ze van de NHL een diploma.

Dat zijn volgens de Leeuwarder Courant de conclusies van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), die de kwaliteit van het hoger onderwijs bewaakt.

De NVAO vindt dat de beoordeling scherper moet, net als de hele afstudeerprocedure. De directeur van de opleiding meent dat veel kritiek van de inspecteurs op de opleiding al is verbeterd en van tafel kan. Het inspectierapport is volgens de directeur al van najaar 2012.

Onlangs werd bekend dat zó veel studenten verpleegkunde willen gaan doen, dat de meeste HBO-opleidingen een studentenstop instellen. Juist de NHL is een van de twee opleidingen waar geen studentenstop is.

Auteur(s): Jaap Meijers

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.