Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2007 | Gelezen | Uitgave 4/2007

Tijdschrift voor Psychotherapie 4/2007

Fredrike Bannink (2006). Oplossingsgerichte vragen. Handboek oplossingsgerichte gespreksvoering. Amsterdam: Harcourt. 288 pp., € 30,–

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 4/2007
Auteur:
Myriam Le de Fevere Ten Hove
Belangrijke opmerkingen
myriam le fevere de ten hove, kinder- en jeugdpsychiater, is werkzaam als opleider in oplossingsgerichte therapie bij het Korzybski-instituut in Brugge, Amsterdam en Frankrijk.

Samenvatting

Therapie wordt wel omschreven als de ‘kunst om de juiste vragen te stellen’, maar de meningen willen nogal eens verschillen over wat de ‘juiste vragen’ zijn. De traditionelere therapievormen (de psychoanalyse, de gedragstherapie van vóór de ontwikkeling van mindfulness en de acceptance-benadering of de systeemtherapie) gaan uit van de veronderstelling dat een degelijke therapie de oorzaak van een kwaal moet doorgronden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2007

Tijdschrift voor Psychotherapie 4/2007 Naar de uitgave

Inleiding

Inleiding