Skip to main content
main-content
Top

19-08-2011 | Nieuws

Francisus kan zelfstandig verpleegkundigen hartbewaking opleiden

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal kan zelfstandig gespecialiseerde verpleegkundigen voor de afdeling hartbewaking opleiden. Dat is het gevolg van de erkenning van deze interne Roosendaalse opleiding door het College Zorg Opleidingen (CZO) meldt dagblad BN/De Stem.

Het ziekenhuis verzorgt de opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige op de CCU (hartbewaking) samen met het Albeda College uit Rotterdam, dat het theoriedeel verzorgt. Het is de eerste keer dat het ziekenhuis een erkenning heeft gekregen voor de opleiding tot CCU verpleegkundige als zelfstandige opleiding.

Voorheen had het ziekenhuis wel de opleiding in huis, maar maakte die deel uit van de opleiding tot intensive-careverpleegkundige, die inmiddels al voor de tweede keer is erkend. Het Roosendaalse ziekenhuis heeft de op CCU plaats voor negen patiënten.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.