Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Artikelen | Uitgave 2/2014

Bijblijven 2/2014

Forensisch onderzoek na zedenmisdrijven

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2014
Auteur:
Joris Stomp
Belangrijke opmerkingen
forensisch arts GGD Amsterdam

Samenvatting

In 2012 kwamen er landelijk nog geen 1000 gevallen van verkrachting en aanranding voor de rechter (CBS). Indien zij besluiten tot aangifte, melden de meeste slachtoffers van een dergelijk zedenmisdrijf zich waarschijnlijk bij de politie. Het is de vraag hoe vaak de huisarts bij de hulpverlening wordt betrokken. Er is zeer waarschijnlijk sprake van grote onderrapportage van zedenmisdrijven door diverse oorzaken. Zo kunnen schaamte, angst voor de (bekende?) dader, afhankelijkheidsrelaties en de wens tot verdringing een rol spelen. Kennelijk bestaat er een (te) hoge drempel bij de slachtoffers om genoegdoening via de strafrechter in gang te zetten. Anderzijds is er volgens de politie ook sprake van veel ‘valse’ aangiftes.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Bijblijven 2/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Geen zin