Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2012 | Original Paper | Uitgave 4/2012

Journal of Autism and Developmental Disorders 4/2012

Food Variety as a Predictor of Nutritional Status Among Children with Autism

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 4/2012
Auteurs:
Michelle H. Zimmer, Laura C. Hart, Patricia Manning-Courtney, Donna S. Murray, Nicole M. Bing, Suzanne Summer

Abstract

The frequency of selective eating and nutritional deficiency was studied among 22 children with autism and an age matched typically developing control group. Children with autism ate fewer foods on average than typically developing children. (33.5 vs. 54.5 foods, P < .001) As compared to typical controls, children with autism had a higher average intake of magnesium, and lower average intake of protein, calcium, vitamin B12, and vitamin D. Selective eaters were significantly more likely than typical controls to be at risk for at least one serious nutrient deficiency (P < .001).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Journal of Autism and Developmental Disorders 4/2012 Naar de uitgave