Skip to main content
main-content
Top

23-10-2013 | Nieuws

Florence Nightingale Instituut (FNI) 20 jaar

Het FNI heeft zijn 20-jarig jubileum gevierd. Het FNI is het kenniscentrum voor de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Het instituut doet onderzoek, biedt educatieve programma’s zoals de Zorgtrailer en bouwt aan een virtueel museum. Dat virtuele museum zal medio mei 2014 klaar zijn.

In het virtuele museum wordt de geschiedenis van de zorg aan de hand van verhalen, beelden en objecten virtueel ontsloten. Het FNI heeft hiervoor gekozen nadat het in 2012 het museumpand in Zetten om financiële redenen moest verlaten.

Speerpunten

De speerpunten van het FNI zijn onderzoek, educatie, erfgoed en mobiele activiteiten. Binnenkort worden er twee promotietrajecten opgestart om het onderzoek een nieuwe impuls te geven. Daarnaast is het FNI met een aantal docenten van HBO-V’s en MBO’s in gesprek om de geschiedenis van de verpleging en verzorging weer een plek te geven in het onderwijs.

Naar verwachting wordt het virtueel museum gelanceerd op 12 mei 2014, de 50ste Dag van de Verpleging.

Het FNI is te volgen op Twitter via @FNInl of op Facebook. Meer informatie: www.fni.nl

 

 

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.