Skip to main content
main-content
Top

16-03-2011 | Nieuws

Fles of borst om het even

Het maakt voor de ontwikkeling van de moeder-kindbinding niets uit of een baby de borst of de fles krijgt. Zuigelingen voelen zich net zo behaaglijk met een fles als tegen de moederborst, blijkt uit onderzoek van de Nijmeegse promovendus Jarno Jansen.

In westerse landen geven tegenwoordig bijna alle moeders enkele maanden borstvoeding. Maar het maakt niets uit voor de binding met het kind. De pasgeborene is in die tijd niet gevoelig voor gevoelens van buitenaf; borst of fles is dan om het even.

Jansen onderzocht de stressniveau's van baby's en vond dat kinderen die de fles kregen zich niet ongemakkelijker voelden dan borstgevoede baby's.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.