Skip to main content
main-content
Top

03-01-2011 | Nieuws

Finse verpleegkundigen schrijven medicijnen voor

Met ingang van dit jaar mogen in Finland speciaal daartoe opgeleide verpleegkundigen recepten uitschrijven voor meer dan 300 geneesmiddelen.

Dat meldt Finlandsite. Om dit te mogen, moeten verpleegkundigen een speciale opleiding van een jaar volgen met zowel een theoretische als praktische kant. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Begin 2011 gaan ongeveer 80 verpleegkundigen aan de opleiding beginnen. De opleiding wordt gegeven aan 3 instellingen, doel is jaarlijks 100 verpleegkundigen op te leiden.

Verpleegkundigenvakbond Tehy steunt de hervorming en noemt dit goed nieuws voor de patiënten. Wel wil Tehy dat de nieuwe taak zijn weerslag krijgt in een hoger salaris.

Ook in Nederland gaan verpleegkundigen medicijnen voorschrijven. Maar de wettelijke bevoegdheid is nog steeds niet geregeld.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.