Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-09-2016 | Interview | Uitgave 5/2016

Neuropraxis 5/2016

Filosofie van de Neurowetenschappen – Een interview met professor dr. Gerrit Glas

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2016
Auteur:
Erik M. Hardeman

Samenvatting

Onduidelijk is of er sprake is van een record, maar zeker is dat professor Gerrit Glas binnenkort voor de vierde maal in zijn loopbaan een oratie uitspreekt. Na leerstoelen in de Reformatorische Wijsbegeerte en de Wijsgerige aspecten van de Psychiatrie in Leiden en in de Christelijke Wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit, heeft diezelfde universiteit hem nu benoemd tot hoogleraar in de Filosofie van de Neurowetenschappen. Het biologisch reductionisme krijgt in Gerrit Glas een geduchte opponent.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Neuropraxis 5/2016 Naar de uitgave