Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-07-2019 | Casuïstiek | Uitgave 8/2019

Huisarts en wetenschap 8/2019

Feoderma

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Jasper Wijnen, Sjoerd Bruggink, Just Eekhof
Belangrijke opmerkingen
Wijnen J, Bruggink S, Eekhof JAH. Feoderma. Huisarts Wet 2019;62(8):35-6.DOI:10.1007/s-12445-019-0228-2.
Deze bijdrage in de serie Kleine kwalen is een bewerkte versie van het hoofdstuk dat eerder is gepubliceerd in het boek ‘Kleine kwalen bij kinderen’ onder redactie van Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong-Engbers. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2018.
Publicatie gebeurt met toestemming van de uitgever.

Samenvatting

Feoderma of ‘terra firma’-forme dermatose komt vooral voor bij kinderen in de nek, op de romp, de enkel (posterieure malleolus) en bij de navel. De huid bestaat op deze plekken uit bruine huidplaques. De aandoening is onschuldig en kan alleen worden weggepoetst met alcohol.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Huisarts en wetenschap 8/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws