Skip to main content
main-content
Top

09-10-2014 | Nieuws

Extremiteiten met 380 instructievideo’s manuele therapie

De elfde druk van het boek Extremiteiten ‒ Manuele therapie in enge en ruime zin ‒ is nu verkrijgbaar. Een fors deel van de therapieën wordt in online instructievideo’s bovendien gedemonstreerd.

Het boek is in eerste instantie bedoeld als leerboek voor het fysiotherapieonderwijs, maar volgens de auteurs is het daarnaast zeer geschikt als naslagwerk voor in de praktijk.

 

De opbouw van het boek sluit zo veel mogelijk aan bij de praktijk, door toepassing van het meerdimensionale belasting-belastbaarheidsmodel als basis voor het klinisch redeneren. De beschreven therapieën zijn in hoge mate evidence-based, wat zeker geldt voor de hoofdstukken over de heup- en schouderregio.

 

In 380 instructievideo’s worden de therapieën ook voorgedaan. De video’s zijn online te bekijken via de bijbehorende website.

 

Ga voor meer informatie over het boek naar Extremiteiten.

 

Bron: FysioActueel.nl

Tip

Lees ook de eerder gepubliceerde artikelen (met instructievideo’s) op FysioActueel:

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Manuele therapie.

Auteur(s): Daan Marselis

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.