Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | De promotie | Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017

Extreme angst voor de tandheelkundige behandeling

Extreme tandartsangst, flauwvallen en kokhalzen in de stoel

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2017
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Extreme angst voor de tandheelkundige behandeling komt veel voor. Patiënten kunnen dan bang zijn voor vele verschillende aanleidingen bij de behandeling. Er bestaat nog geen aanpak die bij iedere patiënt de angst blijvend vermindert. Caroline van Houtem, tandarts-angstbegeleiding, heeft aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam onderzoek gedaan naar extreme tandartsangst en naar welke factoren de angst veroorzaken en in stand houden. Daarnaast heeft ze onderzoek gedaan naar flauwvallen en kokhalzen in de tandartsstoel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017 Naar de uitgave

Out of the box (18)

Stempeltechniek bij slijtage

Intercollegiaal online

Advies gevraagd!

Redactioneel

Paradigma shift