Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014

Extreem beethoogteverlies

Reconstructieve tandheelkunde biedt oplossing

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Frans-Jozef Dams
Belangrijke opmerkingen
Frans-Jozef Dams (Nijmegen, 1982) is als tandarts-implantoloog (NVOI) werkzaam in zijn praktijk voor reconstructieve tandheelkunde, implantologie en endodontie in Arnhem.
Met dank aan Martin Smulders, keramist.

Samenvatting

Patiënten kunnen jarenlang functioneren met een steeds dieper wordende beet als gevolg van forse slijtage, zonder dat noemenswaardige CMD-klachten ontstaan. Deze slijtage kan het gevolg zijn van erosie, attritie of gewoon van grote kauwkracht. Meestal betreft het een combinatie van deze factoren. Op een gegeven moment gaan restauraties en soms zelfs gebitselementen verloren, wordt het kauwoppervlak gereduceerd en nemen de krachten per oppervlakte-eenheid dus toe. Zo ontstaat een casus zoals deze.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014 Naar de uitgave

Gewone en ongewone patiënten

Ulceraties en perforaties van het gehemelte

Heynick’s hoek

Het botox-debat