Skip to main content
main-content
Top

29-07-2011 | Nieuws

Extra verloskamers door meer ziekenhuisbevallingen

Veel ziekenhuizen bouwen momenteel extra verloskamers, omdat steeds meer vrouwen willen bevallen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit een steekproef van De Telegraaf. Volgens Jan van Lith, hoogleraar obstetrie in het LUMC , raakt de rek er bij steeds meer ziekenhuizen uit, ook wat betreft het personeel.

Volgens Van Lith worden de verloskamers steeds vaker gebruikt door vrouwen die ook thuis kunnen bevallen. "Als een ziekenhuis op 2000 bevallingen per jaar berekend is en het worden er 2500, dan raakt de rek eruit", zegt Van Lith.

De hoogleraar denkt dat steeds meer vrouwen naar het ziekenhuis komen, omdat er steeds meer vraag komt naar pijnbestrijding. Ook is er het afgelopen jaar veel publiciteit geweest over een hogere babysterfte bij thuisbevallingen. Volgens Van Lith nemen vrouwen dan het zekere voor het

onzekere.

Auteur(s): Anouk Middelkamp

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.