Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-07-2015 | Artikel | Uitgave 5/2015

Neuropraxis 5/2015

Executieve disfuncties bij patiënten met de ziekte van Parkinson: een aantal nieuwe perspectieven

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2015
Auteurs:
Janneke Koerts, Lara Tucha, Oliver Tucha

Samenvatting

De ziekte van Parkinson is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die wordt gekenmerkt door beperkingen in het executief functioneren. Het executief functioneren speelt een belangrijke rol bij de regulatie van cognitie, emotie en gedrag, en hoewel al veel bekend is over de executieve disfuncties van patiënten met de ziekte van Parkinson, is verdere exploratie noodzakelijk. Het huidige artikel beschrijft drie studies die zich richten op: (1) wat wordt gemeten met Verbale Fluency Tests (VFT’s) bij patiënten met de ziekte van Parkinson, (2) het meten van het executief functioneren in het dagelijks leven van Parkinson-patiënten en (3) in hoeverre Parkinson-patiënten zich bewust zijn van en inzicht hebben in hun executieve disfuncties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Neuropraxis 5/2015 Naar de uitgave