Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Toepassing in de praktijk | Uitgave 1/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2014

Excellente zorg

Van verpleegkundigen voor patiënten

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2014
Auteur:
MSc Brigitte de Brouwer
Belangrijke opmerkingen
Brigitte de Brouwer, MSc programmamanager Excellente Zorg, secretaris bestuurscommissie wetenschap en promovendus, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Utrecht

Samenvatting

Verpleegkundigen hebben een grote invloed op de kwaliteit van de patiëntenzorg. Ze dragen daarmee verantwoordelijkheid in het verbeteren van de zorg voor de patiënt. Verbeteren kan alleen als men weet wat verbeterd moet worden, men zeggenschap heeft over de beroepsuitoefening en men weet of de ingezette interventies het gewenste effect opleveren. De context waarin verpleegkundigen werken is bepalend voor deze voorwaarden. Het programma Excellente Zorg is gericht op de context om de invloed van verpleegkundigen te versterken en zo de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2014 Naar de uitgave