Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2011 | Uitgave 1/2011

Kind & Adolescent Praktijk 1/2011

Evidence-based werken in de jeugd-ggz

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2011
Auteurs:
Ireen de Graaf, Debbie van der Linden, Simone Onrust
Belangrijke opmerkingen
senior wetenschappelijk medewerker
junior wetenschappelijk medewerker
programmahoofd Psychische Gezondheid Jeugd

samenvatting

Middels een vragenlijst, interviews en expertmeeting onderzocht het Trimbos-instituut in welke mate managers en hulpverleners uit de jeugd-ggz bekend zijn met evidence-based interventies en deze ook toepassen. Het werken met evidence-based interventies gebeurt steeds meer en de respondenten vinden dit een positieve ontwikkeling. Knelpunten betreffende de implementatie, financiering, databanken en kwaliteitsbewaking worden besproken. Aanbevelingen: 1) meer afstemming tussen de databanken en eenduidigheid in het begrip evidence-based werken; 2) meer effectonderzoek; 3) beschikbaarheid systematische implementatiemethode; 4) afstemming tussen partijen. Inmiddels is een vervolgtraject in werking gezet.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Kind & Adolescent Praktijk 1/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

GEZIEN EN GELEZEN

OriginalPaper

WORLD WIDE WISDOM