Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Van de redactie | Uitgave 5/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2014

Evidence-based quality improvement

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2014
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen hoofdredacteur; stafadviseur en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, AMC Amsterdam; lid lectoraat EBN, Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam

Samenvatting

Zorginhoudelijke keuzes baseren op het bestaande beschikbare bewijs is voor alle zorgprofessionals zo langzamerhand gemeengoed geworden. Maar hoe zit het met kwaliteitsverbeteringen? Maken zorgprofessionals, beleidmakers, managers en bestuurders ook gebruik van bewezen effectieve interventies om kwaliteit, veiligheid, doelmatigheid en patiëntgerichtheid echt te verbeteren? Het is onmogelijk dat een nieuw medicijn op de markt verschijnt, voordat onomstotelijk is bewezen dat dit medicijn ook echt werkt. Voor kleine kwaliteitsverbeteringen en grote veiligheidsprogramma’s ligt dat helaas nog anders, maar het tij is aan het keren!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2014 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Helping Hands