Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2009 | Voor de praktijk | Uitgave 2/2009

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 2/2009

Evidence-based inhoud van het PMO: de informatiestrategie van bedrijfsartsen

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 2/2009
Auteurs:
Dr. C. T. J. Hulshof, Dr. J. H. A. M. Verbeek, Dr. J. K. Sluiter
Belangrijke opmerkingen
Dr Carel Hulshof is bedrijfsarts en werkzaam als universitair hoofddocent bij het AMC, Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, Amsterdam en als coördinator richtlijnen bij het Kwaliteitsbureau NVAB, Utrecht
Dr Jos Verbeek is bedrijfsarts en werkzaam als universitair hoofddocent bij het AMC, Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, Amsterdam en als coördinator van het Cochrane Occupational Health Field bij het Finnish Institute of Occupational Health, Kuopio, Finland.
Dr Judith Sluiter is psycholoog en werkzaam als universitair hoofddocent en principal investigator (PI) bij het AMC, Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, Amsterdam.

Samenvatting

Een van de belangrijke activiteiten in het werk van de bedrijfsarts is het adviseren over en uitvoeren van preventief medisch onderzoek (PMO). Nadat het PMO in veel arbodiensten jarenlang een wat kwijnend bestaan heeft geleid is de belangstelling ervoor de laatste jaren weer groeiende.1 In een poging de kwaliteit van het PMO te verhogen, heeft de NVAB in 2005 de leidraad PMO uitgebracht.2 Deze leidraad geeft via een stappenplan een handreiking aan bedrijfsartsen om in overleg met een bedrijf een PMO in te richten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2009

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 2/2009 Naar de uitgave