Skip to main content
Top

2019 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. Evidence-based diëtetiek: stap voor stap

Auteurs : Dr. ir. N. M. de Roos, Dr. ir. P. J. M. Weijs

Gepubliceerd in: Evidence-based diëtetiek

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Evidence-based diëtetiek betekent concreet het verlenen van professionele voedingszorg, gebaseerd op de integratie van informatie over het best beschikbare wetenschappelijk bewijs uit de literatuur, deskundigheid en kennis van de diëtist en kennis, wensen en mogelijkheden van de cliënt. Het is een gestructureerde aanpak bij het nemen van de best passende behandelingsbeslissingen. De diëtist signaleert een vraag of onzekerheid over een behandeling (interne kennis) en gaat vervolgens gestructureerd op zoek naar antwoorden (externe kennis). In dit hoofdstuk worden de vijf te volgen stappen binnen evidence-based diëtiek toegelicht.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Evidence-based diëtetiek: stap voor stap
Auteurs
Dr. ir. N. M. de Roos
Dr. ir. P. J. M. Weijs
Copyright
2019
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2151-3_2