Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Van de redactie | Uitgave 5/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2013

Evidence-based community care

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2013
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
hoofdredacteur; stafadvibelemmerenseur en senior onderzoeker, afdeling Kwaliteit en Proces Innovatie, AMC Amsterdam; lid lectoraat EBN , Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam
Community care, of in goed Nederlands gemeenschapszorg, betekent het ondersteunen en empoweren van mensen met verstandelijke, psychiatrische en/of lichamelijke beperkingen bij hun deelname aan de samenleving. Dit door betere dienstverlening in de directe woonomgeving. Voorbeelden zijn aangepaste woonbegeleiding, dagopvang, buurtconciërges, meer samenwerking tussen zorgvoorzieningen en algemene voorzieningen en door (meer) betrokkenheid van het sociale netwerk, vrijwilligers en/of buurtbewoners.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2013 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

De Transmurale Zorgbrug