Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2009 | Artikelen | Uitgave 6/2009

Denkbeeld 6/2009

Even doorbijten

Verbetert kauwen de cognitie?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2009
Auteurs:
Roxane Weijenberg, Erik Scherder, Frank Lobbezoo
Belangrijke opmerkingen
Roxane Weijenberg is neurobioloog en verricht haar promotieonderzoek bij de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam, en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Frank Lobbezoo is tandarts-gnatholoog en hoogleraar Orale Bewegingsstoornissen bij de sectie Orale Functieleer van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Samenvatting

Dat ook kauwen een bewegingsactiviteit is die een gunstige invloed kan hebben op de cognitie, zal voor velen als een verrassing komen. Nietkauwen lijkt in elk geval een negatief effect te hebben en naar de gevolgen van beter kauwen wordt momenteel aan de Vrije Universiteit onderzoek gedaan. Het derde artikel in de serie over bewegen en cognitie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2009

Denkbeeld 6/2009 Naar de uitgave

Nieuws: van de Vereniging voor Psychogeriatrie

De VPG op weg naar een nieuwe visie

Minithema: Zorg en techniek

Doet-ie het of doet-ie het niet?