Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-1999 | Uitgave 3/1999

Tijdschrift voor Psychotherapie 3/1999

Evalueren als therapeutische interventie

Evalueren als therapeutische interventie ‘Always check with the client.» (Carl Rogers)

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 3/1999
Auteur:
Fokke Bloemsma
Belangrijke opmerkingen
Drs. F. Bloemsma, psychotherapeut, is behandelcoördinator crisiscentrum en coördinator opleiding psychotherapie, Psychiatrische Kliniek, Academisch Ziekenhuis Groningen. Tevens opleider, supervisor en leertherapeut bij de Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie (VCgP).
Correspondentieadres: Heemweg 3, 9993 TN Westerwijtwerd.

Abstract

In dit artikel wordt een in de praktijk ontwikkelde methode van evalueren van doel en middelen van de psychotherapie beschreven en aanbevolen. Eerst wordt uiteengezet wat de overwegingen zijn geweest die hebben geleid tot een stelselmatige invoering van deze interventie. Daarna wordt uitvoerig beschreven hoe deze methodisch wordt geïntroduceerd en vervolgens met de cliënt wordt doorgenomen. Het ‘always check with the client» als grondhouding van de therapeut wordt hier uitgewerkt tot een therapeutische interventie. Deze kan het therapeutische proces in belangrijke mate verdiepen en versnellen, en ook de bereikte resultaten verstevigen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel