Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-09-2018 | Uitgave 8/2018

Bijblijven 8/2018

Euthanasie op basis van psychisch lijden

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2018
Auteur:
Drs. Paule A. M. Stärcke

Samenvatting

Persoonlijk gekleurd pleidooi voor het serieus oor hebben voor weloverwogen euthanasiewensen bij patiënten die lijden aan een psychische stoornis.
Context van de thematiek wordt geschetst, en aan de hand van een tweetal casusbeschrijvingen wordt geïllustreerd hoe ieder euthanasieverzoek een uniek verloop kan hebben. Diverse knelpunten en misverstanden worden beschreven en verhelderd, en de wettelijke grondslag wordt in herinnering gebracht, alsmede de niet geheel vrijblijvende formuleringen in de richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie dienaangaande. De werkwijze van de Levenseindekliniek wordt geschetst, alsmede de mogelijkheid van bijscholing op dit gebied, die door dit instituut geboden wordt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2018

Bijblijven 8/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

GGZ nieuwe stijl