Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Praktijk | Uitgave 3/2017

Pallium 3/2017

Euthanasie, of niet?

Hoe blijf je in verbinding met elkaar als het moeilijk wordt?

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 3/2017
Auteurs:
Marjon Oolbekkink, Lara Groen
Belangrijke opmerkingen
Lara Groen is muziektherapeut bij Laurens (l.groen@laurens.nl), musicus (klassiek saxofoon) en docent bij de Leerhuizen Palliatieve Zorg (leerhuizenpalliatievezorg.nl).
Marjon Oolbekkink is specialist ouderengeneeskunde in Cadenza en kaderarts en consulent palliatieve zorg (m.oolbekkink@laurens.nl).

Samenvatting

In Laurens Cadenza in Rotterdam komt het steeds vaker voor dat cliënten een euthanasiewens naar voren brengen. Wat gebeurt er met de cliënt en zijn omgeving als deze wens niet gehonoreerd wordt? In dit verhaal wordt van twee kanten belicht hoe het ging met een man die geen euthanasie kreeg, maar daar uiteindelijk toch vrede mee had, evenals zijn familie. De arts en de muziektherapeut (cursieve tekst) vertellen hun verhaal.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Pallium 3/2017 Naar de uitgave

Praktijk

PaTz Portal

Redactioneel

Carlosmomentjes