Gepubliceerd in:
01-04-2013 | Kleinbeeld
Eten om niet te vergeten
Auteurs:
Luuk Eliëns, Rachelle Elshout, Iris de Groot
Gepubliceerd in:
DementieVisie
|
Uitgave 2/2013
Log in om toegang te krijgen
Extract
Regelmatig verschijnen er berichten in de media over stoffen die mogelijk een remmend effect hebben op het verloop van de ziekte van Alzheimer. Ook van sommige voedingsmiddelen wordt gezegd dat ze de kans kunnen verminderen om Alzheimer te krijgen. Toch durft nog bijna niemand zich aan een voedingsprogramma te wagen dat dementie zou kunnen remmen of stoppen. Daarvoor bestaat er nog te veel onzekerheid over de precieze effecten. Zeker is in elk geval dat veel kauwen goed is voor het brein en dat ouderen in het verpleeghuis juist vaak gepureerd voedsel krijgen. En dat lekker eten goed is voor de gezondheid, terwijl ouderen dikwijls ondervoed zijn. Dergelijke inzichten inspireerden de auteurs van Eten om niet te vergeten om een informatief kookboek samen te stellen dat is bedoeld voor ouderen mèt en zonder dementie. Een deel van de opbrengst van het boekje gaat naar het VUmc Alzheimercentrum. …