Gepubliceerd in:
01-09-2011 | ACTUEEL
ETEN MET BIJZIJN
Zuurkool met liefde
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in:
Bijzijn
|
Uitgave 9/2011
Log in om toegang te krijgen
Extract
In Grand Café De Heeren van Arkel van het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem weten ze wat de bezoeker wil: een beetje gezellige uitbater die met liefde het eten opschept. En dat doet ‘ie dan ook. We kiezen meteen voor de aanlokkelijke dagschotel ‘zuurkool met worst’ en de uitbater – misschien is het wel helemaal geen uitbater, maar gewoon een werknemer – vraagt keurig of we nog iets meer zuurkool hadden gewenst, terwijl het bord toch al aardig zwaarbeladen is. Misschien zijn Gorkummers grote eters? Nee hoor, zo is het wel genoeg, laten we tevreden weten. Beetje jus erbij? Nou graag. Lekker worstje ernaast. De man veegt met een schone theedoek de rand van het bord schoon – een professioneel gebaar. …