Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Bijzijn 9/2011

01-09-2011 | ACTUEEL

ETEN MET BIJZIJN

Zuurkool met liefde

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Bijzijn | Uitgave 9/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

In Grand Café De Heeren van Arkel van het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem weten ze wat de bezoeker wil: een beetje gezellige uitbater die met liefde het eten opschept. En dat doet ‘ie dan ook. We kiezen meteen voor de aanlokkelijke dagschotel ‘zuurkool met worst’ en de uitbater – misschien is het wel helemaal geen uitbater, maar gewoon een werknemer – vraagt keurig of we nog iets meer zuurkool hadden gewenst, terwijl het bord toch al aardig zwaarbeladen is. Misschien zijn Gorkummers grote eters? Nee hoor, zo is het wel genoeg, laten we tevreden weten. Beetje jus erbij? Nou graag. Lekker worstje ernaast. De man veegt met een schone theedoek de rand van het bord schoon – een professioneel gebaar. …
Metagegevens
Titel
ETEN MET BIJZIJN
Zuurkool met liefde
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-09-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Bijzijn / Uitgave 9/2011
Print ISSN: 1871-7268
Elektronisch ISSN: 1876-4924
DOI
https://doi.org/10.1007/s12415-011-0253-3