Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Bijzijn 7-8/2011

01-09-2011 | Actueel

Eten met bijzijn

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Bijzijn | Uitgave 7-8/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Aan het restaurant van zorgcentrum Het Zonnehuis in Doorn is nauwelijks te merken dat het op een steenworp afstand ligt van Huis Doorn, het voormalig onderkomen van de verbannen Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941). Het heeft totaal geen keizerlijke uitstraling. Integendeel, het restaurant komt neer op een huiskamer met een onbemande uitgiftebalie. Er ligt alleen wat brood met beleg. Dat is natuurlijk geen doen als je een warme maaltijd wilt, dus rammelend van de honger verlaten we het pand. Het Zonnehuis is duidelijk de dupe van het regime waar zo veel verpleeghuizen tegenwoordig onder zuchten: een bestaan leiden zonder fatsoenlijk personeelsrestaurant, omdat er gefuseerd is of omdat het te duur is of wat men ook kan bedenken om het voor werknemers zo onaangenaam mogelijk te maken. …
Metagegevens
Titel
Eten met bijzijn
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-09-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Bijzijn / Uitgave 7-8/2011
Print ISSN: 1871-7268
Elektronisch ISSN: 1876-4924
DOI
https://doi.org/10.1007/s12415-011-0222-x

Andere artikelen Uitgave 7-8/2011

Bijzijn 7-8/2011 Naar de uitgave

Producten

Producten

Thema palliatieve zorg kort

Thema palliatieve zorg