Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2008 | TP selectief | Uitgave 12/2008

Tandartspraktijk 12/2008

esthetische tandheelkunde

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2008
Auteur:
J. J. R. Huddleston Slater

Samenvatting

Met name bij orthodontische, parodontaal-chirurgische en prothetische behandelingen in het bovenfront is een zorgvuldige analyse van de lachlijn essentieel om tot een fraai eindresultaat te komen. De onderlinge posities van de tanden, de lip, het zichtbare tandvlees en de lippositie tijdens het lachen en praten zijn daarbij belangrijke bronnen van informatie. Experts hebben vaak een duidelijke mening over wat mooi is en wat niet en geven via regeltjes en hulplijntjes aan hoe de tanden en weke delen zich idealiter moeten verhouden. Vaak wordt bij de toepassing van die regeltjes aangenomen dat er een zekere links-rechtssymmetrie bestaat. Het is echter vrij goed bekend dat de meeste mensen bijna nooit een symmetrisch gezicht hebben. Die eigenschap is slechts voorbehouden aan een aantal fotomodellen. Als zodanig zijn de linker- en rechterzijde van het boven-front ook meestal geen spiegelbeelden van elkaar. Je kunt je dus op zijn minst afvragen hoe deze experts tot hun regels gekomen zijn en wat het wetenschappelijke onderbouwing is voor hun regeltjes.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2008

Tandartspraktijk 12/2008 Naar de uitgave

TP selectief

endodontologie

beroepsuitoefening

Mondfotografie