Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Uitgave 7/2017

Tandartspraktijk 7/2017

Esthetische restauratie van melktanden: zinnige zorg?: Belang van het kind ondergeschikt aan motieven van zorgverleners en ouders? (2)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2017
Auteur:
Dr. René Gruythuysen

Samenvatting

Wanneer is restauratieve behandeling van het melkfront geïndiceerd? Er zijn immers diverse mogelijkheden om carieuze melktanden esthetisch te verfraaien. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Maar wat is de meerwaarde van frontrestauraties? Voorgevormde zirkoonoxidekroontjes worden door sommigen beschouwd als het toppunt van goede zorg. Er zijn pedodontologen die deze kroontjes systematisch op melkincisieven toepassen tijdens behandeling onder narcose. Vol trots wordt het kind daarna weer teruggebracht bij de ouders. Maar de vraag is wiens belang hiermee wordt gediend. In dit artikel zal nader op de behandeling van caviteiten in het melkfront worden ingegaan.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

Tandartspraktijk 7/2017 Naar de uitgave

Intercollegiaal online

Advies gevraagd!

X-Puzzel

X-puzzel #7