Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Arbeid & Inkomen | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Essay: Deeltijdpensioen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteur:
Sybren Kalkman

Samenvatting

De collectieve oudedagsvoorziening bestaat uit drie delen: AOW, aanvullend pensioen en ziektekostenverzekering. Alle drie staan ze onder druk: door de flexibilisering van de arbeidsmarkt bouwt de helft van de Nederlanders geen aanvullend pensioen op, de rendementen op de financiële markten zijn laag en onzeker, we leven langer, de kosten van de gezondheidszorg lopen op en het aantal werkers in verhouding tot het aantal niet-werkers neemt af. Dus zullen de kosten van de oudedagsvoorzieningen stijgen, tenzij we bereid zijn fundamentele wijzigingen aan te brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Vrijwilligerswerk