Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-02-2018 | Casuïstiek | Uitgave 4/2018

Huisarts en wetenschap 4/2018

Erysipeloïd na contact met geïnfecteerd pluimvee

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Merlijn Kense, Ewout Fanoy, Jaap Maas, Steven Wittgen, Daan Notermans
Belangrijke opmerkingen
Kense MJ, Fanoy EB, Maas JJ, Wittgen SJB, Notermans DW. Erysipeloïd na contact met geïnfecteerd pluimvee. Huisarts Wet 2018;61(4):74-6. DOI: 10.1007/s12445-018-0052-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Erysipeloïd, ook wel visroos of vlekziekte genaamd, is zeldzaam, maar komt als beroepsziekte nog steeds voor. De oorzaak van deze aandoening is de bacterie Erysipelothrix rhusiopathiae, die we vinden in zoogdieren, vogels, reptielen en vissen. Huisartsen zullen het ziektebeeld moeten herkennen, gezien het belang van tijdige behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Huisarts en wetenschap 4/2018 Naar de uitgave