Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Sociaal Bestek 6/2018

01-12-2018 | armoedebestrijding

Ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Sociaal Bestek | Uitgave 6/2018

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In dit artikel beschrijven we het belang van het inzetten van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting bij de kanteling van de verzorgingsstaat. In het tweede deel komen drie afgestudeerde ervaringsdeskundigen aan het woord over hun werk en de rollen die ze vervullen.
Literatuur
1.
go back to reference Voor uitgebreide beschrijvingen van o.a. het leerplan en de samenwerking van ervaringsdeskundigen met bewoners en professionals, zie de website van EDASU www.​edasu.​nl. Voor uitgebreide beschrijvingen van o.a. het leerplan en de samenwerking van ervaringsdeskundigen met bewoners en professionals, zie de website van EDASU www.​edasu.​nl.
3.
go back to reference Tonkens, Duyvendak, Sociale Vraagstukken.nl 13 september 2018. Tonkens, Duyvendak, Sociale Vraagstukken.nl 13 september 2018.
4.
go back to reference Landelijk coördinatiepunt EDASU (2018), Leerplan ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, nog te verschijnen. Bij de benaming van de rollen is uitgegaan van de voorkeur van de ervaringsdeskundigen. Landelijk coördinatiepunt EDASU (2018), Leerplan ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, nog te verschijnen. Bij de benaming van de rollen is uitgegaan van de voorkeur van de ervaringsdeskundigen.
5.
go back to reference Landelijke evaluatie EDASU opleidingen, 2018, uitgevoerd in opdracht van het Landelijk coördinatiepunt EDASU door de Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool en Hogeschool Utrecht. Landelijke evaluatie EDASU opleidingen, 2018, uitgevoerd in opdracht van het Landelijk coördinatiepunt EDASU door de Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool en Hogeschool Utrecht.
6.
go back to reference Dit stellen werkgevers die geïnterviewd zijn over het werken met ervaringsdeskundigen. In: Landelijk coördinatiepunt EDASU (2018), Tandemwerken. zie www.​edasus.​nl. Dit stellen werkgevers die geïnterviewd zijn over het werken met ervaringsdeskundigen. In: Landelijk coördinatiepunt EDASU (2018), Tandemwerken. zie www.​edasus.​nl.
Metagegevens
Titel
Ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-12-2018
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Sociaal Bestek / Uitgave 6/2018
Print ISSN: 0921-5344
Elektronisch ISSN: 2468-1377
DOI
https://doi.org/10.1007/s41196-018-0153-0